Avkrokningsmattor, vågnät och säckar
Bivvys & shelters
Larm & indikatorer
Linor
Rod Pods, banksticks & buzz bars
Sängar & stolar
Produkter till mäskning
Isfiske
Verktyg

Splash Baits Assassin

  • 11 Jan, 2015

Har provat beten från engelska Splashbaits i två år nu och är helnöjd med resultatet. Kvalitetsbeten med mycket nogrant utvalda ingredienser. De har börjat få ett ganska brett sortiment men jag håller mig mestadels till freezers och pop ups. Jag provade deras söta förra året (Factor VII) och hade kanon fiske på dom så denna blev bulle ett bra komplement då den stinker. Två totalt olika beten väldigt simpelt och till våren 2015 lanserar dom nya "Raptor" som varken stinker eller är fruktig utan söt och nötig. Jag tänkte skriva lite om Assassin här nedan.

Assassin Freezers är gjord av en protein/birdfood mix med inslag av skaldjur. Lukten påminner mycket om mussla och krabba. Luktar inte för mycket av något utan väldigt balanserat och när betet legat i ett dygn i sjön har det bara blivit bättre. Stora fina bitar av krabba/mussla i boilien som stinker och smakar fint för karpen.
Har provat detta bete under 2014 och är helt övertygad att karpen gillar det och oftast lite större fisk som synat håven. Nytt svenskt pb på 15,150 och fyra nya tior i år en av dom från ett helt nytt vatten. Jag som jagat den magiska 15kgs gränsen länge men fick den till slut på dubbla 18mm Assasin freezers.
Det är en freezer alltså ett färskt bete som måste frysas. Efter du har tinat upp dom håller de sig upp till en vecka fast det beror på hur kallt de förvaras ute på fiskepasset. Tina upp de i 12-24 timmar i en air dry bag för bästa resultat.

Assassin kommer i full range med freezers, shelf lifes i storlek 14-22mm, dumbells, wafters, stickmix, pellets och glugs. En bra och prisvärd boilie som är producerad och framtagen av Simon Hollis från England.