Förhandsboka en bok och vinn karpfiskehelg - för en eller två personer!

Förhandsbeställ boken redan idag!

 • 28 Mars, 2019

De senaste veckorna har jag levt i en drömvärld, då jag för några veckor sedan fick årets första id och denna första fisk blev den så efterlängtade 3:a!

Det legendariska engelska karpvattnet Redmire Pool har genomgått en rejäl renovering ...

Har du en nyhet som skulle kunna publiceras på Svenskt Mete? Eller kanske en hel artikel?

 • 23 Mars, 2019

Snart börjar vi uppdatera En karpfiskares bekännelser samt En karpfiskares reflektioner för att kunna ge ut upplaga 2 ... Och vi har precis fått in ett nytt gästkapitel ...

 • 17 Feb, 2019

Är du sugen på att fiska karp i Lärkesholmsjöarna i år ...

Mikael Sandström har precis släppt en ny karpfiskefilm ...

Rio Ebro och Lac de St. Cassien

 • 28 Okt, 2015

Svenskt Mete har även nöjet att få bjuda på ett kapitel ur boken!

Karpfiske i Frankrike

 • 29 Okt, 2012

Daniel och Erik åkte till Abbey och bände nya PB karpar!

Abbey Lakes

 • 12 Sept, 2011

Sedan i juni jobbar en ny ansvarig bailiff i Abbey, engelske Rupert Whiteman. Rupert är en mycket välmeriterad karpfiskare och lämnar en fantastisk service till alla på plats. Här följer en rapport från honom över de sista veckornas fiske.

Abbey Lake

 • 7 Juni, 2011

Nu är vi tillbaks efter en mycket trevlig resa till Abbey lakes.

Vi fångade mängder med fisk och fick dessutom en rad fina toppfiskar. Vädret var varmt och soligt och fisken visade sig generöst i alla sjöar. Planen var att komma precis innan lek men då det varit ovanligt varmt i vår hade en del fisk redan lekt och många verkade leka precis denna vecka.

Abbey Lake

 • 18 Jan, 2011

Anders Idarsson från BeOutdoor/Fiskekompaniet skickade ett mail gällande Abbey Lake samt lite nya info gällande BeOutdoor:

Nu kan jag inte hålla mig längre. Nu måste jag snart fiska karp! Jag har bestämt mig för att åka ned till Abbey och fiska från torsdag morgon till söndag morgon den 24-27 mars. Jag och Micke Gräntz fiskade samma helg i fjol med mycket gott resultat. Mars kan vara en ruggig månad i Abbey och normalt är inte fisketrycket så stort. Som en bonus brukar många av sjöarnas absolut största individer komma upp i mars. Jag kommer åka från Sverige onsdag kväll efter jobb. Du får väldigt gärna hänga med mig ned. Jag har preliminärbokat de flesta platserna i Heron och vill gärna veta omgående om du vill följa med.

Rainbow Lake

 • 14 Jan, 2011

Micke Sandström befinner sig i franska Rainbow Lake och fiskar karp. De första dagarna var riktigt sega, troligen på grund av det kalla vattnet - ca 6 grader. Men efter en mild natt tog fisket fart. Micke började dagen med att dra en extremt fet fjällis på 20,4 kilo.

Rainbow Lake

 • 30 Dec, 2010

Få eller ingen har väl missat Henrik Ragnarsson Stabos gigantiska karp på 39,6 kilo från Rainbow Lake i slutet av november i år. En makalös fisk som få får uppleva.

Nu ligger det det två delar med text och bilder från den resan uppe på Popups Tackles hemsida.

Abbey Lake

 • 8 Juni, 2010

Anders Idarsson skickar en trevlig rapport från deras senaste besök i franska Abbey Lake:

Vilken fantastisk trenätterstur vi gjorde till franska Abbey lakes. Jörgen Lind lyckades plocka ”Shoulders” i sjön Heron sista morgonen på fantastiska 32.350 gram – utlekt! Den otroligt bastanta fisken hittade Jörgens krokbete på en ren fläck en bra bit ut i sjön. Den bjöd inte på en våldsam fight. De förstod dock att det var en riktigt stor fisk. Men inte förrän hon låg i håven såg de att hon var enorm. Via walkie talkien gick Jim Olah ut och ville ha en våg till 30 kg. En stund senare ville de ha en våg som klarade mer. Helt otrolig fisk! Fisken var en härlig revansch för Jörgen som oturligt nog missade en stor fisk första natten. För oss övriga var det en stor ynnest att få se en så magnifik fisk på riktigt. Den enorma puckeln var imponerande. Ingen hängbuk här inte. Med det lilla huvudet ser man verkligen vilken potential fiskarna i sjöarna har. De växer fort! Ett stort, stort grattis från oss alla, Jörgen! Hoppas du lyckas fånga övriga fiskar över 30 kg också på framtida resor!

Grym gräskarp

 • 7 Juni, 2010

Ännu en riktigt grym fisk fångad i Abbey Lake. 

Mark Carver fiskade i Fox lake, Abbey, och var tvungen att lämna spöna för en kort stund. Givetvis högg det och hans kompis Tim Stapleton krokade. Efter en brutal fight kunde han håva denna fantastiska gräskarp på 56 lbs (ca 25,4 kg).

Abbey Lake

 • 21 Maj, 2010

Fisken har börjat äta ordentligt i Abbey och det har kommit en rad stora fiskar sista veckorna. Störst är denna på 31,4 kg från Fox lake fångad av engelske Keith. Denna magnifika fisk tog en boilies fiskad tillsammans med ett plast-majskorn. Fisken var en del i ett dubbelhugg från den uppmäskade platsen på 6 meters djup. Både Keith och hans kompis Simon fick bra med fisk varav ett flertal upp kring 40 lbs (knappt 20 kg) toppad med denna best.