Hund på prov

Vi har under en längre tid funderat på att skaffa hund. Ett stort steg för vår familj men på samma gång något underbart och så vi alla är rejält sugna på. Dock ska vardagen med skola, träning och läxor fungera på samma gång som en hundvalp många gånger är rätt krävande och behöver tid uppmärksamhet.

Därför kom vi på att vi kanske kan låna hem en hund under en veckas tid för att prova på om det kommer att fungera för oss. Sagt och gjort, igår på eftermiddagen åkte vi hela familjen, taggade och upprymda till max, för att hämta upp vår lånehund. En brunsvart labrador som heter Lubbe. Var vi inte sugna redan innan på att skaffa en familjehund så blev vi knappast mindre efter vårt första mötte med Lubbe. Otroligt söt och snäll med något av de vänligaste ögon man kan tänka sig.

Väl hemma insåg vi att vi hade glömt att låna med allt från matskål till hundkorg så vi fick installera Lubbe på några filtar och kuddar som vi byggde ihop. Matskål fick bli från vår vanliga matskålar. Värre var det med att vi hade glömt att få med något koppel och hundhalsband. Så imorgon blir det till att åka till närmaste hundbutik och inhandla det mest nödvändiga. Vi längtar alla tills vi kan ta med Lubbe ut på en lång och härlig hundpromenad i det härliga höstvädret.