Ullfiltar för mysiga stunder

Ullfiltar värmer skönt

Ullfiltar – varma och sköna

Jag har köpt ett par ullfiltar till vår sommarstuga. Främst hade jag tänkt dem som en inredningsdetalj att ha i soffan, men nu har jag upptäckt hur fantastiskt sköna filtarna är. När vi kommer till stugan på fredagskvällen kan det kännas lite kallt innan elementen hunnit värma upp. Då är det så himla skönt att svepa in sig i en filt och mysa lite framför Tv:n.

Många tror nog att det är dyrt att köpa filtar i ull, men det är inte så farligt dyrt om man tänker på hur länge man kan ha sin ullfilt utan att den blir ful. Men det är viktigt att man sköter om filten på rätt sätt. Oftast får du med skötselråd när du köper filten, men annars ska du be om att få detta. Hur filten ska tas om hand beror på vilken sorts ull den är gjord av. Vissa filtar kan tvättas på ullprogrammet i tvättmaskinen medan andra behöver kemtvättas.

Något att tänka på gällande filtar av ull

Ullfiltar är inte gjorda för att använda att sitta på. Så ha den inte som underlag i soffan och använd den heller inte utomhus på gräset.

Själv använder jag aldrig mina filtar utomhus, inte ens att svepa in mig i under kyliga kvällar på altanen. Det är så himla lätt att filten blir smutsig och även om den går att tvätta i maskin så är det inget man vill göra för ofta.

Något du heller aldrig får göra är att torktumla filten av ull. Men det är ju ganska självklart.

Först och främst tycker jag att ullfilten är en snygg inredningsdetalj. Att ha ett par filtar hängande över soffan eller stolsryggen kan vara det där lilla extra som gör ditt hem till en mysig trivsam plats. Men givetvis ska man använda dem också. Att svepa in sig i en skön ullig filt är härligt.